CV

Mijn leven lang heb ik mij omringd met verhalen uit boeken die me meevoerden naar werelden die ik niet kende, maar zo graag wilde leren kennen. Soms was het alsof ik een thuiswedstrijd speelde. De gebeurtenissen in boeken waren dan zo herkenbaar voor me dat ik me daar juist veilig en geborgen bij voelde. Liefde voor literatuur heb ik altijd met me meegedragen en ik doe niets liever dan die liefde met anderen delen.


Opleidingen:

 • hbo Master Leraar Nederlands – Hogeschool Utrecht 2014 – 2017
 • hbo Lerarenopleiding Nederlands, tweedegraads – Hogeschool Utrecht 2009 – 2012
 • minor Kunst- en cultuureducatie – Hogeschool Utrecht 2006 – 2007
 • hbo Culturele en Maatschappelijke Vorming – Hogeschool Utrecht 1997 – 2002

Werkervaring:

 • docent Nederlands, eerstegraads – St. Gregorius – Descart Utrecht 2024 – heden
 • eigenaar Langlevelezen 2021 – heden
 • taaldocent pabo zijinstroom – Haagse Hogeschool 2023 – heden
 • hogeschooldocent Taal – Instituut voor Onderwijs en Orthopedagogiek, Hogeschool Utrecht 2020 – 2024
 • docent Nederlands, eerste- en tweedegraads – Heerenlanden College 2012 – 2020
 • docent Nederlands, tweedegraads, Oosterlicht College 2011 – 2012

Artikelen:

Lezingen / workshops:

 • Jeugdliteratuur en burgerschapsvorming

In deze lezing vertel ik je over hoe jeugdliteratuur en burgerschapsvorming hand in hand kunnen gaan met elkaar. Welke literatuur kun je op welke manier inzetten in de klas? Tevens is deze lezing te gebruiken voor bibliotheken. Op welke manier kunnen leesconsulenten docenten ondersteunen op het gebied van jeugdliteratuur en burgerschap?

 • Jeugdliteratuur en literaire competentie

In deze lezing leg ik uit wat het begrip literaire competentie inhoudt en gaan we met elkaar kijken naar je eigen literaire competentie en de literaire route die je hebt afgelegd. Wat heb je nodig om literair competent te worden en de leerlingen in een klas te ondersteunen in hun weg naar literair competent zijn?

 • Jeugdliteratuur beoordelen

Je kunt jeugdliteratuur beoordelen met een ‘stom’ of een ‘leuk’, maar er zijn veel meer manieren waarop je naar jeugdliteratuur kunt kijken. Het in gesprek gaan over boeken speelt daar een grote rol in. In deze lezing kijken we met elkaar op welke manieren je jeugdliteratuur kunt beoordelen en hoe je leerling kunt helpen binnen dit proces.

 • Jeugdliteratuur en zaakvakken

Jeugdliteratuur kan breder ingezet worden dan alleen dat ene half uur vrije lezen in de klas. Veel boeken zijn goed in te zetten bij de zaakvakken. In deze workshop kijken we met elkaar welke titels passen bij verschillende thema’s en denken we met elkaar na hoe we de boeken in kunnen zetten bij de verschillende zaakvaklessen.

 • Voorlezen

Er is niets wat ik liever doe dan voorlezen. Zoek je iemand om te komen voorlezen voor een evenement, een feestje of wat al dan niet? Bel me en ik kom. Benieuwd naar mijn voorleesskills? Die zijn te beluisteren via alle dagopeningen die online staan.

 • Overig

Wil je een lezing of workshop over een onderwerp op het gebied van jeugdliteratuur of begrijpend lezen die hier niet tussenstaat? Schroom niet om contact met me op te nemen. Ik denk graag met je mee.

Redactiewerk:

Podcasts:

Recensies: