Een dag uit het leven van Langlevelezen
Blog

Blog: Een Langlevelezen-dag

Het is weer maandag en dat is mijn Langlevelezen-dag. De enige dag in de week dat ik me tot de kinderen uit school zijn ongestoord bezig kan houden met Langlevelezen-zaken. Wat ik op zo’n dag zoal doe? Nou, voor vandaag staat het volgende op de planning:

  1. Nieuwe boekenleggers bestellen. De andere zijn bijna op en ik wil niet zonder komen te zitten. Wil jij ook van die mooie boekenleggers voor in het klaslokaal, om te delen met je collega’s, voor in de bibliotheek of gewoon voor thuis? Stuur me gerust een berichtje. Ik stuur ze gratis naar je op.
  2. Aankomende donderdagavond mag ik weer een les verzorgen voor de pabo-zijinstromers van de Haagse Hogeschool. Deze les gaat over spelling. Ik wil de les nog even goed doorkijken en aanscherpen waar nodig. Daar heb ik uiteraard vakliteratuur voor nodig. Mijn plankje met meest gebruikte literatuur staat hier in de boekenkast. De rest staat op kantoor.
  3. Het is weer maandag, dus dan komt er altijd een nieuwe dagopening online. Deze had ik al aangekondigd afgelopen weekend: ‘De paardenjongens’ van Johan Ehn.
  4. Mócht ik nog tijd overhebben, dan kan ik verder met het schrijven van recensies. Ik probeer er altijd een paar vooruit te schrijven, maar heel vaak lukt dat niet. Als dat wel lukt, heb ik iets meer rust in de avonden, omdat ik dan alleen hoef te posten en niet ook nog hoef te schrijven.

Maandag Langlevelezen-dag is iedere week opnieuw weer een klein feestje. Wat ben ik toch een geluksvogel dat ik me hiermee bezig mag houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *