Blog

Selfie

Echt goed in selfies ben ik niet. Althans: ik maak ze wel, maar ik post ze niet. Toch ga ik het dit jaar wat vaker proberen, zodat het gezicht achter Langlevelezen wat zichtbaarder is. Alhoewel ik in mijn posts behoorlijk wat over mezelf vertel, is het ook fijn er een beeld bij te hebben.

Wie ik ben? Anne van Mechelen, 38 jaar, moeder van Foske, Lot en Rein én al meer dan twintig jaar gelukkig met mijn lief, Hans. Vanaf deze maand (januari ’24) ben ik weer werkzaam als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs op een school in Utrecht. Hiervoor werkte ik 3.5 jaar op een pabo als docent taal en richtte ik Langlevelezen op.

Ik schrijf niet alleen recensies, maar neem ook dagopeningen op: mini-podcasts van ongeveer 2.5 minuut waarin ik een boek promoot om zo kinderen en jongeren te enthousiasmeren het boek te gaan lezen. Mijn wens is dat iedere docent de dag gaat beginnen met de dagopening. Nieuwsgierig geworden? Je kunt op deze website zoeken naar de dagopening onder het kopje ‘Boekrecensies’.

Je kunt me ook vragen om iets te komen vertellen over jeugdliteratuur of de combinatie jeugdliteratuur en burgerschap of jeugdliteratuur en thematisch werken. Daarnaast ben ik beschikbaar voor redactie- of correctiewerk. Stuur mee vooral een mail op info@langlevelezen.nl!

Oké, alles wat ik ongemakkelijk vind in een bericht: een selfie én reclame maken voor Langlevelezen. Maar hé: goede voornemens zijn er om gelijk om te zetten in actie!

Nog even over die selfie: ik was oliebollen aan het bakken hier. De kinderen hadden de grootste lol, want Hans kocht een trui voor me met daarop de tekst ‘Oliebol van het jaar’. Die probeerde ik hier op de foto te zetten, maar dat is dus jammerlijk mislukt. Wat je wel krijgt: rommelig haar, geen make-up, maar wel helemaal tevreden. De oliebollenlucht moet je er zelf maar bij denken.

Ik hoop dit jaar de mooiste boekentips te kunnen delen en zal dat grotendeels doen zoals jullie van me gewend zijn: vaak met een persoonlijk tintje en altijd kijkend naar wat een boek voor moois kan bieden. Er is namelijk zoveel te lezen dat je raakt en dat indruk maakt en dat deel ik graag met jullie. Kortom: Lang leve lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *