7+ Boeken Dagopening Fantasie Fantasy Geloven in jezelf Vriendschap

Dolfje Weerwolfje

Aankomende vrijdag wordt ons Lotje al weer zeven jaar oud. Precies op dezelfde dag dat de actie ‘Geef een boek cadeau’ van start gaat. De afgelopen dagen lazen we samen ‘Dolfje Weerwolfje’, het boek dat dit jaar cadeau gegeven kan worden. Met de volle maan die op ons scheen tijdens het lezen, hebben Lot en ik heel wat gefantaseerd of er niet toch een klein weerwolfje in haar schuilt. Nog even geduld: in de nacht van donderdag op vrijdag zullen we het te weten komen!

Want Dolfje, de hoofdpersoon uit Dolfje Weerwolfje, wordt precies in de nacht van zijn zevende verjaardag een weerwolfje. Hij weet niet wat hem overkomt en is er eigenlijk helemaal niet zo blij mee. Ook al zijn er een aantal voordelen aan het weerwolf zijn, er zijn nog veel meer nadelen. Dolfje hoopt dan ook dat het slechts een eenmalig iets is en dat het niet nog eens gaat gebeuren.

Zelf was ik elf toen ik van mijn ouders het boek ‘De griezelbus 2’ kreeg. Geen idee overigens wat er is gebeurd met het eerste deel en waarom dat niet in mijn boekenkast stond. Wel weet ik dat ik de verhalen rondom P. Onnoval maar bar spannend vond. Ik droomde er ’s nachts zelfs van. Dat is nu 26 jaar geleden en Paul van Loon draait nog steeds mee, met bijvoorbeeld de verhalen van Foeksia de miniheks en de serie van Dolfje Weerwolfje.

Hoe kan het dat hij na al die jaren nog steeds zo onverminderd populair is? Misschien wel omdat hij precies de goede spannende kriebels in de buik weet te geven bij kinderen. Ook al zit je met je handen tegen je oren te luisteren, je luistert wel! En als je het boek zelf leest, wil je het boek misschien wel wegleggen, maar tóch blijf je lezen. Het is griezellig: een woord dat Paul van Loon zelf bedacht heeft en een combinatie is tussen griezelig en gezellig.

Ik had voor deze actie nog nooit echt iets gelezen over Dolfje Weerwolfje, maar ik heb er van genoten om het samen met Lot te lezen. Dolfje is het liefste weerwolfje over wie ik ooit gelezen heb en ik ben benieuwd naar alle andere avonturen die we samen met hem nog gaan beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *