6+ Boeken Dieren / natuur Leren lezen Vriendschap

Wat een dag!

Aankomende maandag is het weer zover. De scholen gaan weer beginnen! Ons Lotje gaat beginnen in groep 3 en ik vind dat toch altijd zo magisch. Ik merk dat ze al een beetje bezig is met woordjes lezen, maar nu gaat ze er écht mee aan de slag. Wat hoop ik dat ze lezen leuk gaat vinden en dat ze gaat genieten van al die nieuwe werelden die voor haar open zullen gaan! Zo kan ze bijvoorbeeld kennis leren maken met die leuke hondjes Fox en Fien uit ‘Wat een dag’ van Kaat Vrancken.

In dit fijne boek uit de Tijgerlezenserie van Querido beleven we een dag uit het leven van Fox en Fien en dat is bepaald geen hondenleven. De vriendjes maken van alles mee: Fox moet opeens naar de kapper, het baasje van Fien heeft een rare doos bij zich en bij Fox thuis ruikt het opeens naar taart! Fox en Fien gaan samen op zoek naar die overheerlijk ruikende taart en komen onderweg allerlei verrassingen tegen.

Zoals Fox en Fien de hele tijd zeggen: ‘Wauwauwauw!’ Dit is weer zo’n fijn boekje dat leren lezen leuk maakt. Want wat is het een feest om mee op speurtocht te gaan met Fox en Fien. Je zit tijdens het lezen regelmatig met samengeknepen billen. Dat pakket van het baasje, dat laten ze toch wel met rust? En die taart… die gaan ze toch niet echt opeten?

Het leuke aan dit boek is dat het echt vanuit het perspectief van de honden is geschreven. Naarmate het verhaal vordert kan de lezer natuurlijk wel raden welk feest er bij Fox en Fien gevierd wordt, maar nergens wordt dat echt benoemd. ‘Wat een dag’ is een fijn, vrolijk en ontwapenend
boek dat vlot leest. Door de illustraties van Saskia Halfmouw gaat het verhaal nog meer voor je leven. Het is zo grappig om te zien hoe die netjes gekapte Fox steeds smoezeliger wordt naarmate de dag vordert. De vieze hondenpootjes zijn werkelijk overal terug te vinden!

‘Wat een dag’ is van harte aan te bevelen aan kinderen die leren lezen. Als het voor de jongste lezertjes nog wat moeilijk is om zelf te lezen kun je het ook heel goed samen lezen of gewoon voorlezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *