8+ Boeken Dagopening Dieren / natuur Jeugdboek Landen / reizen School Vriendschap

Explorer Academy

Momenteel geef ik de cursus jeugdliteratuur aan onze zijinstromers. We hebben veel gesprekken met elkaar over het belang van in gesprek gaan met elkaar over boeken. Dat wanneer je gedachten over een boek met elkaar deelt, je nieuwe inzichten krijgt die je wellicht in je eentje nooit had kunnen bedenken.

Ook thuis bemerk ik dat. Als Foske en ik allebei een boek hebben gelezen, hebben we het er met elkaar over en krijg ik daardoor nieuwe inzichten. Maar het is ook gewoon leuk om het met elkaar te hebben over de personages in het boek. Welke vond je leuk en welke niet zo? En wat vond je van een bepaalde gebeurtenis? Wat deed het met je? Ook al lezen we niet alle boeken helemaal tegelijkertijd, toch voelt het als iets wat we samendoen, wat we met elkaar delen en alleen al dat gevoel is heel erg fijn.

Dat delen deden we ook met de serie ‘Explorer Academy’. Van de uitgever kregen we zes prachtige delen opgestuurd in verband met een toffe winactie waar ik straks meer over zal vertellen. Foske begon direct met lezen. Ik liep een boek op haar achter, en daardoor wist zij iedere keer net iets meer dan ik. Dat vond zij ontzettend leuk, omdat ze wist wat me nog te wachten stond. En ik kon iedere keer niet wachten met een volgend deel te beginnen. Want wat is deze serie ontzettend spannend!

We maken in het eerste deel kennis met Cruz Coronado die onderdeel uit mag gaan maken de Explorer Academy, een school waarop kinderen van over de hele wereld worden opgeleid tot Explorers. Alsof dat nog niet uitdagend genoeg is, krijgt Cruz een opdracht van zijn overleden moeder. In de volgende delen moet hij stukjes van een puzzel bij elkaar vinden om daarmee een geheime code te ontcijferen. Die puzzelstukken liggen alleen wel verstopt op plekken verspreid over de hele wereld en Cruz kan ze alleen vinden door de moeilijkste raadsels te ontcijferen. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, zit Nebula ook nog achter hem aan, een mysterieuze organisatie die er alles aan doet om te voorkomen dat Cruz de puzzelstukken compleet weet te krijgen.

Wat Explorer Academy zo ontzettend leuk maakt, is de mix van kennis en avontuur in dit boek. De serie is uitermate geschikt voor nieuwsgierige lezers die graag meer te weten willen komen over het wel en wee van de wereld. Enerzijds geeft het ons een blik in de toekomst: welke gadgets we bijvoorbeeld nog kunnen ontwikkelen om meer te weten te komen over de aarde en haar te ondersteunen waar nodig. Anderzijds zien we achterin het boek dat sommige onderwerpen die in het boek naar voren komen niet eens zo ver weg zijn als het wel eens lijkt.

En dan dat avontuur. Cruz en zijn vrienden maken zoveel mee, dat je er soms bijna jaloers van wordt. Cruz komt overal en maakt de meest bijzondere dingen mee. Zo communiceert hij met walvissen, komt hij in de prachtigste gebouwen over de hele wereld en doet hij de tofste opgravingen. Toch is Cruz niet altijd te benijden. De opdracht die zijn moeder hem heeft meegegeven is loodzwaar en levensgevaarlijk. Cruz kan werkelijk niemand echt vertrouwen.

Dat hij niemand vertrouwen kan, is prachtig weergegeven in het boek door de zwarte pagina’s waar een van de Nebula-medewerkers aan het woord is. We krijgen schuilnamen te horen van personen die achter Cruz aanzitten, maar wij als lezers komen niet te weten wie die personen daadwerkelijk zijn. Iedereen is verdacht en dat maakt dat je wilt blijven lezen. Ik vertrouwde (en vertrouw) namelijk nog steeds veel mensen in Cruz’ omgeving niet en ben razend nieuwsgierig naar de afloop van deze serie.

‘Explorer Academy’ is een ontzettend leuke en spannende serie, die overigens prachtig is vormgegeven. Het verhaal leest vlot en je verveelt je zeker weten geen seconde tijdens het lezen. Het fijne aan een serie is dat je vertrouwd raakt met de hoofdpersonen en niet alle verhaallijnen opnieuw hoeft te leren kennen. Dat is ook in deze serie zeker het geval. Ieder deel voelt als thuiskomen op de wereldreis die we met Cruz mee mogen maken. En de vele personages, maar vooral Lani, tante Marisol, Emmet en dat ontzettend lieve hondje Hubbard zijn zo ontzettend fijn om te hebben leren kennen. Dit voorjaar komt deel 7 uit en ik (en ook zeer zeker Foske) kan niet wachten om wederom uit te mogen varen met de Explorers!

En dan die winactie: dat zevende deel is het laatste deel en als je alle delen verzameld hebt, staat er op de rug van de boeken een geheime code. Weet je die te ontrafelen, dan maak je kans op een mooie prijs. Wil je meer weten over die toffe winactie? Kijk dan op https://www.natgeojunior.nl/explorer-academy/winactie?utm_source=natgeojunior&utm_medium=referral&utm_campaign=natgeojunior_standaard&utm_content=winactie_ea_7_langlevelezen voor meer informatie!

Eén gedachte over “Explorer Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *